Žirinovski: Imamo istorijsku priliku da pobedimo Zapad – da odnesemo konačnu pobedu!

Poznati ruski političar – poslanik u Državnoj  Dumi i lider Liberalno-demokratske partije Vladimir Žirinovski – oduvek je bio radikalan i politički ekstravagantan.

Ostao je dosledan samom sebi i povodom rastuće napetosti u trouglu SAD-Rusija-NATO.

Ocenio je da Rusija „u ovim istorijskim trenucima mora da pobedi Zapad“. Naglasio je da Rusija sada ima šansu da ostane jedina supersila:

„Sada imamo istorijsku priliku da pobedimo Zapad. Da odnesemo konačnu pobedu! Ako se ograničimo na sprečavanje ulaska Ukrajine u NATO –  ništa nećemo dobiti. Ušla ne ušla – u toj zemlji će biti baze, dobićemo i problem diverzanata“.

Dodatno je naglasio i upozorio:

„Svoje zahteve treba da postavimo radikalnije. Ne treba da tražimo da se NATO vrati na pozicije iz 1997. godine, već da insistiramo na potpunom raspuštanju te vojne alijanse. Ona mora da nestane. Ne tražimo da NATO povuče svoje trupe unazad, već da ih potpuno ukloni sa evropske teritorije. U Evropi svo nuklearno oružje, osim onog kojima raspolaže Rusija mora biti uništeno“.

Žirinovski je, zapravo, izložio sopstveni spoljnopolitički program:

„Sve sankcije protiv Rusije moraju biti ukinute. Rusija bi trebalo da ima zapadne granice tamo gde ih je SSSR imao 1. januara 1991. godine“.

Žirinovski je uveren da je ovo što predlaže izvodljivo:

„Sada je to moguće! Upravo sada! Imamo veliku šansu! Nemam u vidu tenkovske armije, niti balističke rakete, već naoružanje koje sada imamo samo mi. Stoga sada moramo eliminisati mogućnost da nas neko može ugrožavati“.

Još je, nastupivši u Dumi, dodao:

„Uveravam vas, pokleknuće! Treba im sve objasniti u razgovoru jedan na jedan sa Bajdenom, a on će izdati naređenje za povlačenje. Sve u svemu, šansa je velika! Treba da svi budemo dobro raspoloženi. Ako naši lideri konačno donesu pravu odluku, to će biti rešenje za sve probleme. Mi ćemo vladati svetom!“

Leave a Reply

Your email address will not be published.