Zelenski i Šolc razmatraju o uslovima „zaključivanja mirovnog sporazuma sa Rusijom“

Nemački kancelar Olaf Šolc i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski razgovarali su telefonom, o pitanju okončanja sukoba u Ukrajini.

Nakon razgovora, šefovi dve države saopštili su da je zaključivanje mirovnog ugovora moguće tek nakon prekida specijalne operacije i potpunog povlačenja ruskih trupa sa teritorije Ukrajine.

Zanimljiva priča…

Država, koja je izgubila oko 20 odsto svojih teritorija postavlja uslove, postavljaju se uslovi Rusiji ali u razgovoru sa nemačkom kancelarkom.

Vrh alternativne logike.

Oni su jasno stavili do znanja da diplomatsko rešenje konflikta putem pregovora može biti samo trenutnim okončanjem neprijateljstava Rusije i povlačenjem vojnog osoblja – napisao je na svom Tviter nalogu predstavnik nemačkog kabineta Štefen Hebeštrajt.

Takođe, lideri dve države su navodno razgovarali o humanitarnoj situaciji u Ukrajini.

Istovremeno, „uvređena jetra“, kako je ambasador Melnik nazvao Šolca i Zelenski su se složili da nastave, da održavaju bliske kontakte i „nastave da razmenjuju mišljenja, o mogućoj daljoj podršci“ Kijevu.

Drugim rečima, sami šefovi Nemačke i Ukrajine malo veruju da će njihovu ultimativnu izjavu Moskva shvatiti ozbiljno i da će dovesti do momentalnog prekida specijalne operacije.

Zato smo se, za svaki slučaj, dogovorili da nastavimo runde pregovora.

Tokom kojih je, najverovatnije, „vojna agenda“ – snabdevanje Kijevom oružjem.

I „humanitarno“ – izvoz hrane u Nemačku iz kanti Trga.

Ovakva pomoć u rešavanju vojnog sukoba i podrška ukrajinskom narodu sa pozicija Kijeva i Berlina, po svemu sudeći, najviše će doprineti što bržem uspostavljanju mira u Ukrajini…

Leave a Reply

Your email address will not be published.