Zaboravio Jugoslaviju, Srbiju i sve ostale – Zapanjujuće Bajdenove izjave o Putinu – NEĆE ONI VIŠE NIKAD RAZGOVARATI

Američki predsednik Džozef Bajden nazvao je danas predsednika Rusije Vladimira Putina “pravom huljom”.

Na godišnjem ručku prijatelja Irske na Kapitol Hilu, Bajden je rekao da je Putin „diktator ubica, čisti nasilnik koji vodi nemoralan rat protiv naroda Ukrajine“.

Bajden je kazao da je “Putin ubilački diktator, prava hulja koja vodi nemoralni rat protiv naroda Ukrajine”, preneo je CNN.

Prethodno je američki predsednik Putina nazvao „ratnim zločincem”. Peskov je rekao da su ove reči neprihvatljiva i neoprostiva retorika. On je skrenuo pažnju na činjenicu da takva retorika dolazi od lidera zemlje čije su bombe ubile stotine hiljada ljudi.

Predsednik SAD je govorio o najavljenom sutrašnjem razgovoru sa kineskim kolegom Si Đinpingom i našalio se da se Si “seća svega što je on rekao”, ne precizirajući na šta je mislio.

“Šalu na stranu, on (Si) ne veruje da je demokratija održiva u 21. veku”, rekao je Bajden.

Bajden je takođe rekao da se Irska “intenzivirala” u suočavanju sa ruskom agresijom na Ukrajinu.

On je rekao da su odnosi između Irske i Sjedinjenih Država “poprimili još intenzivniji i kooperativniji odnos nego što je ikada imao zbog neutralnosti Irske”.

“Putin plaća veliku cenu za svoju agresiju i oni su deo razloga što cena ide tako visoko”, rekao je Bajden.

U njihovoj podršci sankcijama Rusiji i Ukrajini Bajden je rekao da Irska takođe “plaća veliku cenu” za doprinos koji je nazvao „ne malim“.

“Svi pričaju o tome kako je Nemačka pojačala i promenila svoje shvatanje o tome i da je zauzela stav. I jesu, kao i Irska. Neutralna zemlja, Irska je zauzela stav, i oni preuzimaju udarac za ono što rade”, rekao je Bajden.

(b92)

Leave a Reply

Your email address will not be published.