Vučić: Za četiri godine Beograd-Niš za dva sata VIDEO/FOTO

Predsednik Srbije rekao je da će za Niš biti izdvojeno 450 miliona dinara .Vučić je, nakon sastanka sa predstavnicima lokalnih vlasti Nišavskog okruga, novinarima preneo da će Doljevac, zbog kredita koji je ranije uzet dobiti 40 miliona dinara, Ražanj, Merošina i Gadžin Han 20 miliona dinara, Svrljig 15 miliona dinara, a Aleksinac 15 miliona evra.

On je kazao da će iz tekućih budžetskih rezervi za taj okrug biti izdvojeno 600 miliona dinara.

“U svakoj od opština i u gradu Nišu stopa rasta prosečnih plata je veća od 50 posto. Najviša stopa rasta je u opštini Merošina. Danas je prosečna plata u Nišu 526 evra. To je veliki pomak. Otvorili smo 7 fabrika i imamo još četiri investicije za grad Niš i verujem da će to dodatno da ojača krvnu sliku grada Niša”, rekao je on.

Razgovarali smo o infrastrukturi, tu će biti velika ulaganja, kako u samom gradu, tako i u celom Nišavskom okrugu. Počećemo izgradnju stadiona “Čair”, rekao je.

“Početkom marta počeće izgradnja stadiona sa 20 hiljada gledalaca, po Uefa4 standardima. Sve u okoliko Čaira u kilometar ili dva prečniku, ljudima će skočiti cene kvadrata puta dva u najmanju ruku. To će biti prava fudbalska lepotica na kojoj će moći da se igraju sve najveće i najvažnije evropske utakmice, to će biti razvojni projekat za taj deo Niša i u mnogome govoriti o porastu standarda i samog Niša, ali i čitavog juga Srbije”, najavio je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published.