Vučić: Srbija će se suprotstaviti sankcijama, dok sam predsjednik neće biti blokade na Drini (VIDEO)

Srbija će se suprotstaviti i biti protiv bilo kakvih sankcija koje bi neko donosio prema Republici Srpskoj, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, poslije sastanka sa Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva BiH.
Aleksandar Vučić (foto: Sputnik / LolaĐorđević) -

Aleksandar Vučić (foto: Sputnik / LolaĐorđević)

Naglasio je da neće biti blokade na Drini dokle god je on predsjednik Srbije.

– Dodik je nedvosmisleno rekao da ne postoji nikakav hir Srpske da bilo kome pravi probleme. Možemo da pobjeđujemo samo ako se dogovaramo, pregovaramo i treba obnoviti dijalog sa svima, da se pronađe izlaz iz krize. Molimo ih sve da riješavamo probleme kroz razgovor i dijalog, a sankcije dovode samo do uzavrele atmosfere i puta koji nije dobar. Neće biti blokade na Drini, jer Srbija nikada neće podržati sankcije prema svom narodu – naglasio je Vučić.

On je istakao da je razgovor sa Dodikom uvijek dobronamjeran i prijateljski i da želi Republici Srpskoj najbolje, kao što i Srpska želi Srbiji najbolje.

– U takvim odnosima morate da čujete jedne druge i razgovarate, ali moramo da čujemo i Bošnjake i da razgovaramo sa njima i zajedno rešavamo probleme – rekao je Vučić.

Istakao je da su razgovorali o svim važnim temama u BiH.

– Govorili smo o konkretnim projektima. Razgovarali smo o razvoju infrastrukture i spajanju Srbije i Srpske, do kraja godine očekujemo potpisivanje komercijalnog ugovora o izgradnji auto-puta do Bijeljine, od 18 kilometara, koji će 90 odsto finansirati Srbija. Želimo i izgradnju auto-puta prema Sarajevu, i želimo tih 90 kilometara od Višegrada do Sarajeva da završimo što prije – dodao je Vučić.

Istakao je da trenutna energetska situacija prijeti velikom broju zemalja u regionu.

– Gledaćemo da pripremimo zajedničku platformu sa zemljama u regionu, ali i Rusijom, za izgradnjom gasovoda do Banjaluke – istakao je Vučić.

Vučić je dodao, da vjeruje da će prvi avioni letjeti s aerodroma Trebinje prije kraja 2023. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.