Vučić opleo po velikim silama, prijeti da će na Kosovo pozvati vojsku: ‘Imate 24 sata!‘

Vučić je rekao da postoji nekoliko stvari zbog kojih Priština izaziva nestabilnost, a jedan od razloga je što ih žure neke velike sile.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se na jugu zemlje s predstavnicima Srba s Kosova, piše Aljazeera. Nakon današnjih sukoba na sjeveru Kosova, u kojima ima ozlijeđenih, Vučić je stigao u Rašku, piše Aljazzera.

Do sukoba je došlo tijekom policijske akcije protiv krijumčarenja robe. Policija je navela da je danas uhićeno ukupno osam osoba, te da je akcija protekla bez problema u svim gradovima na Kosovu, osim na sjeveru Kosova, gdje se policija “suočila s otporom i napadima građana”.

Vučić je rekao da postoji nekoliko stvari zbog kojih “Priština izaziva nestabilnost, a jedan od razloga je što ih žure neke velike sile”.

U tome leži želja dijela velikih zapadnih sila da sve destabilizira i sruši, kako bi mogli bolje upravljati procesima, jer se snalaze samo u timu”, rekao je Vučić na sastanku.

Istaknuo je da će do proljeća velike sile “tražiti nestanak Republike Srpske” i da će se Srbija suočiti s velikim pritiskom, prenose beogradske Vijesti.

Vučić je izjavio da će “pasti na pleća Srbije” i da je Srbija pred teškim razdobljem.

‘Žele zaustaviti Srbiju’

Kako je rekao, cilj velikih sila nije samo “neovisno, cjelovito Kosovo, već i slabljenje Srbije”.

“Ne odgovara im to što Srbija nastavlja napredovati, napraviti veću razliku, ulagati u svoje crkve, obrazovanje, znanstvene centre, u svoje tvornice, vojsku … Zato je potrebno zaustaviti Srbiju”, istaknuo je Vučić .

Leave a Reply

Your email address will not be published.