Vučić: “Nisam potpisao zakon”; “Bagerista ima teške telesne povrede, njega su izubijali” VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o Zakonu o eksproprijaciji i Zakonu o referendumu.

“Zakon o eksproprijaciji nisam potpisao, a zakon o referendumu jesam kada sam se vratio iz Sočija”, kazao je Vučić prilikom obilaska radova na auto-putu Miloš Veliki u Čačku.

“Čekam mišljenje pravnika”, objasnio je on.

Govoreći o incidentu u Šapcu, Vučić je kazao da vozač bagera nikoga nije povredio i trenutno se nalazi u bolnici.

“Ima teške telesne povrede”, naveo je predsednik Srbije i dodao da su vozača bagera “izubijali”.

Vučić je istakao da su tamo bili “svi batinaši Zelenovići”. Istakao je da je Zelenović mašinama zaposeo most i “penjao se na traktore”.

“A ko ste vi da zabranjujete da izlazi iz skupštine opštine Šabac? Po kom zakonu? To je čist kriminal. Ko ste vi poštene i normalne ljude da sprečavate da idu bilo gde? Jeste li dobili dozvolu za to?”, pita se Vučić.

“Čovek je milio da nikoga ne bi povredio. Šta ste vi, bogovi?”, objasnio je predsednik Srbije.

Moj savet policiji, sklonite se svugda. Evo, blokirajte puteve, da vidimo dokle će. Ne valja ni policija kad je tu”.

Govoreći o najavljenom protivprotestu u 18 sati, pozvao je te građane na uzdržanost.

“Naše je da čuvamo mir i uzdržimo od svega i da se ne svete batinašima. Odnosno i da nadležni rade svoj posao… Ako je neko batinao nekoga, odgovaraće pred zakonom”, objasnio je Vučić.

“Gde to piše?”

Vučić je upitao po kom zakonu i ustavu mogu da se blokiraju putevi.

“Građanska neposlušnost može, ali u skladu sa zakonom. Gde to piše? u stripovima ‘Kapetana Marka’. Da li ste poslušni ili ne, možete da radite šta god hoćete, morate da se pridržavate zakona. Moj savet policiji je da vas pusti da se nezakonito ponašate”, istakao je Vučić i naveo da se opozicija ne iznenadi rezultatima na izborima 3. aprila.

Pisanje hrvatskih medija

Na pitanje da prokomentariše pisanje hrvatskih medija da je poslao bageristu na ljude, predsednik Srbije je rekao da ga to ne iznenađuje i da, kada bi hrvatski novinari doveli sve svoje političare, ne bi imali glasova koliko je on osvojio.

“Njih brine nešto drugo, ne mogu ni da sanjaju da budu jaki kao Srbija, čak i sa ovom novom kupovinom aviona”, naveo je Vučić.

Upitan da prokomentariše pisanje pojedinih medija da iza protesta stoji novac Rokfelera, kaže da mu je još 2014. godine, kada se biznismen Miroslav Mišković sastajao s pojedinim ambasadorima kako bi sastavljao vladu, bilo jasno da, pošto se tome suprotstavio, to ima visoku cenu.

“Imate 500 organizacija danas koje neko plaća, a jedini cilj je da se zaustavi Srbija. Njihov problem je što postoiji neko ko ih se ne plaši, ko neće odustati”, zaključio je.

Leave a Reply

Your email address will not be published.