Važno za građane Jadra – Vučić ide u Gornje Nedeljice, odbio helikopter; pozvani svi mediji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće u subotu, 4. decembra Gornje Nedeljice, teritoriju grada Loznice.

Tamo će od 15h razgovarati sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja.

Na tom prostoru postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija Rio Tinto.

Predsednik Vučić poziva isključivo građane tih sela da prisustvuju skupu i ne poziva svoje pristalice iz Loznice, Krupnja ili bilo kog dela Srbije da dođu na skup.

Podsetimo, Vučić je u vanrednom obraćanju građanima najavio da će posetiti taj kraj i razgovarati sa narodom.

“Moje je da razgovaram sa narodom, posebno sa onima koji misle da misle drugačije od mene, iako moj stav nisu čuli. Biću spreman da razgovaram i dan i noć. Spreman sam da saslušam svakog domaćina, seljaka, gospodina ili damu. Ja ne volim da se dodvoravam nikome”, istakao je on.

Odbio helikopter

Vučić nije želeo da na razgovore sa meštanima u Gornjim Nedeljicama ide helikopterom, kako mu je sugerisano, a osim razmatranja projekta “Jadar”, u direktnoj komunikaciji sa narodom, predviđeno je da obiđe i infrastrukturne radove na teritoriji Šapca.

Takođe, Vučić će posetiti i domaćinstvo poljoprivrednika Živadina Rosića i njegove porodice. Rosić obrađuje oko 25 hektara zemlje i bavi se ratarstvom i stočarstvom odnosno tovom junadi. Kako je prethodno najavljeno, predsednik bi od 15 časova trebalo da razgovara sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja, u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija “Rio Tinto”.

Vučić je pozvao isključivo građane tih sela da prisustvuju skupu i nije pozvao svoje pristalice iz Loznice, Krupnja ili bilo kog dela Srbije da dođu na skup.

Osim toga, svi mediji u Srbiji pozvani su da danas isprate razgovor Vučića sa meštanima Jadarskih sela.

Leave a Reply

Your email address will not be published.