UKRAJINSKI POLITIKOLOG: Britanski ministar odbrane posle ruskog ultimatuma treba da dođe u Moskvu “tiho i na prstima”

Britanske vlasti treba da promene svoju spoljnopolitičku strategiju, napuštajući vojne provokacije protiv Ruske Federacije.

Poznati politikolog Mihail Pogrebinski došao je do ovog zaključka nakon analize opasnih poduhvata Londona.

Uživo na Prvom kozačkom TV kanalu, Pogrebinski je analizirao ponašanje Velike Britanije, a takođe je objasnio koje provokacije britanskih vlasti mogu da dovedu zemlju do nepopravljivih posledica.

Mihail Pogrebinski je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da Velika Britanija redovno organizuje razne akcije protiv Ruske Federacije koje mogu dovesti do tragičnih događaja.

Međutim, sada kada je Moskva zapravo postavila ultimatum SAD i NATO-u o Ukrajini, London je predložio Moskvi da održi bilateralne konsultacije.

Politikolog je skrenuo pažnju na jedan indikativan momenat. Tako je šef britanskog Ministarstva odbrane Ben Volas, koji je donedavno dao nalog da razarač HMS Defender uđe u teritorijalne vode Ruske Federacije u neposrednoj blizini poluostrva Krim, uputio poziv na razgovore svom ruskom kolegi Sergej Šojgu.

Apel šefa britanskog Ministarstva odbrane Šojguu iznenadio je Pogrebinskog. Politikolog je primetio da Volas nije trebalo da se ponaša na ovaj način, jer on sam treba da poseti Moskvu u bliskoj budućnosti, a takođe i da objasni svoje ponašanje.

„Zašto zovete u goste ministra vojske najveće vojne sile sveta, ko ste vi uopšte sa svojom vojnom snagom?“, ogorčen je politikolog, napominjući da bi Volas trebalo da „dođe u Rusiju tiho i na prstima“.

Prema rečima Pogrebinskog, neadekvatna politika britanskih vlasti dovodi u pitanje postojanje zemlje. Tako London može da plati previsoku cenu za svoje vojne provokacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.