UDARNO – ZNAČI POČINJE? – Stigla naredba “pakujte kofere” – Stejt department to nije potvrdio

Ranije tokom dana, Foks Njuz je izvestio da je porodicama osoblja američke ambasade u Kijevu naređeno da počnu da napuštaju zemlju već u ponedeljak.

Američki Stejt department to nije potvrdio.

Portparol Stejt departmenta rekao je za Sputnjik da je za Ukrajinu već na snazi “savet o putovanju poluge četiri” zbog pandemije koronavirusa, a građani SAD “treba da budu svesni izveštaja da Rusija planira značajnu vojnu akciju protiv Ukrajine”.

Ako dođe do odluke da promenimo naš stav prema američkim diplomatama i njihovim porodicama, američki građani ne bi trebalo da očekuju da će biti evakuacija koje sponzoriše američka vlada. Trenutno su dostupni komercijalni letovi”, rekao je portparol za Sputnjik.

Saopštenje je usledilo ubrzo nakon što je izveštač Foks njuza objavio na Tviteru u subotu, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, da Stejt department “naređuje porodicama osoblja američke ambasade u Ukrajini da počnu da napuštaju zemlju od ponedeljka”.

Prema Foks njuzu, takođe se očekuje da će Stejt department ohrabriti Amerikance da počnu da napuštaju Ukrajinu komercijalnim letovima, “dok su oni još dostupni”.

Si-En-En je u petak izvestio da se američka ambasada u Ukrajini obratila Stejt departmentu sa zahtevom da dozvoli sekundarnom osoblju da napusti zemlju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.