UDARNO: U slučaju sukoba Rusije i Ukrajine, NATO planira slanje 40.000 vojnika – DIREKTAN VOJNI SUKOB

NATO će rasporediti do 40.000 vojnika u Ukrajini, u slučaju vojnog sukoba Rusije i Ukrajine, izveštava nemački medij “Die Welt”

U slučaju zaoštravanja situacije na granici Ukrajine i Rusije, NATO namerava da se brzo prebaci na teritoriju Ukrajine, a verovatno je reč o Donbasu i armiji od 40 hiljada ljudi.

Trenutno su jedinice Zajedničke operativne grupe visoke pripravnosti dovedene u stanje visoke pripravnosti, a u slučaju sukoba Ukrajine i Rusije planirano je prebacivanje vojske od 40 hiljada vojnika u Ukrajinu u roku od 120 sati.

Prema pisanju lista “Die Welt”, odluka da se ovako velika grupa trupa dovede u punu borbenu gotovost doneta je prvi put, što ukazuje da se NATO sprema za direktan sukob sa Rusijom.

Koje su trupe koje su određene države uključene u grupu trupa pripremljenih za prebacivanje u Ukrajinu, još uvek nije poznato, ali su se ranije Kanada i Velika Britanija otvoreno protivile pružanju bilo kakve vojne pomoći Ukrajini, iako su bile za ulazak trupa u Poljsku i Nemačku.

Rusija još nije odgovorila na ovakve akcije NATO-a, međutim, sasvim je očigledno da će ruska strana preduzeti veoma oštre mere u slučaju pojave NATO vojske u Ukrajini, sve do dovođenja strateških snaga u borbenu gotovost.

Leave a Reply

Your email address will not be published.