UDARNO: Rusija spremila odgovor za slučaj napada na Donbas – Najgora noćna mora za Zapad i Ukrajinu …

Ruska Federacija je već razvila strategiju za najadekvatniji odgovor na pokušaj Kijeva da pokrene ofanzivu punog obima na Donbas.

Poznati ruski novinar Andrej Babicki je došao do ovog zaključka nakon analize istorijskog iskustva i drugih ozbiljnih činjenica.

U intervjuu za novinsku publikaciju Ukraina.ru, Babicki je detaljno opisao kako će Moskva odgovoriti Kijevu na eskalaciju vojnog sukoba u istočnoj Ukrajini, a takođe je objasnio kako je Rusija uspela da razreši dilemu adekvatnim odgovorom na ukrajinsku agresiju.

Andrej Babicki je pre svega skrenuo pažnju na nedavni govor načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije Valerija Gerasimova vojnim atašeima stranih država.

Predstavnik ruskog vojnog resora je napomenuo da Moskva neće ostaviti bez odgovora pokušaj Ukrajine da silom reši situaciju u Donbasu. Rusija će preduzeti neophodne mere da suzbije svaki pokušaj Kijeva da pokrene ofanzivu na Donbas.

Dakle, Moskva nema nameru da napadne Ukrajinu, ali je spremna da brzo i efikasno sprovede strategiju koja će obezbediti zaštitu Donbasa od Oružanih snaga Ukrajine.

„Naizgled nerešiva dilema zapravo nije takva. Opcija koja dozvoljava upotrebu ruske vojske u Donbasu postoji i ima proverenu pravnu osnovu.

Govorimo o priznanju dve samoproglašene države od strane Rusije“, objasnio je Babicki.

Prema rečima novinara, ako se Kijev ipak usudi da izvrši napad na Donbas, Moskva će priznati nezavisnost LNR i DNR, a nakon toga će pružiti punu vojnu pomoć na osnovu zaključenog sporazuma o prijateljstvu, saradnji i uzajamnoj pomoći.

Sva je prilika da će Rusija ponovo poentirati kao što se dogodilo u Siriji i na Krimu. Pitanje je samo šta će ovom prilikom otići u Rusiju osim Donbasa.

Vojni eksperti ne veruju da će Moskva stati samo u Donbasu, ako počne rat.

Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.