UDARNO: Rusija raspoređuje u Belorusiju dva diviziona sistema PVO S-400 i 12 lovaca Su-35

Kao odgovor na akcije NATO, Rusija će prebaciti na teritoriju susedne Belorusije najmanje 12 lovaca Su-35, dva diviziona PVO sistema S-400 Trijumf i diviziju PVO raketnog sistema Pancir-S.

Očekuje se razmeštanje sistema PVO na zapadnim granicama Belorusije. To će omogućiti potpunu kontrolu vazdušnog prostora zemalja poput Poljske, Litvanije, Letonije i Ukrajine, gde su trenutno raspoređene velike snage NATO.

Trenutno je poznato da će vojna oprema i naoružanje biti prebačeni u susednu Belorusiju radi učešća u vojnim vežbama velikih razmera.

Istovremeno, prema rečima zamenika ministra odbrane Rusije Aleksandra Fomina, vežbe će se održavati na pet poligona i četiri vojna aerodroma.

„Praktične akcije trupa odvijaće se na poligonima Domanovski, Gožski, Obuz-Lesnovski, Brestski i Osipovički, kao i na pojedinim delovima oblasti koja se nalaze na teritoriji Republike Belorusije.

Planirano je da se koriste aerodromi Baranoviči, Luninec, Lida i Mačulišči“, rekao je Fomin.

Između ostalog, s obzirom na informacije na društvenim mrežama, u Belorusiju trenutno aktivno pristižu različiti tipovi vojne opreme, uključujući višecevne raketne sisteme, tenkove, borbena vozila pešadije itd.

Prema nekim pretpostavkama, deo ruskog naoružanja može ostati na teritoriji Belorusije. Govorimo, između ostalog, o kompleksima Pancir-C1.

Leave a Reply

Your email address will not be published.