UDARNO: Rusi pronašli slabu tačku SAD – Iz ovog pravca sve prolazi bez odbrane – RAZLOG ZA NEVERICU

SAD nisu spremne da se suprotstave ruskim projektilima sa severa.

Američki sistemi protivvazdušne i raketne odbrane bili bi potpuno beskorisni u slučaju neočekivanog ruskog udara sa severa.

Kako se ispostavilo, na ovom pravcu su raspoređeni samo radarski objekti, međutim sistemi PVO i PRO ne mogu da služe u ovom regionu zbog izuzetno nepovoljnih uslova i ultraniskih temperatura.

„U slučaju da Rusi žele da udare na SAD preko Arktika, onda Amerika može da kaže „Dobro došli” razornim ruskim raketama.

Najbliži vazdušni i protivraketni odbrambeni sistemi nalaze se samo na Aljasci i u Kanadi, a za presretanje bojevih glava na ovoj udaljenosti je prekasno.

Ako uzmemo u obzir udar hipersoničnim oružjem, onda verovatno uopšte nećemo znati šta se dogodilo“, napominje specijalista iz Sjedinjenih Država.

Zauzvrat, Rusija smatra da je napad na Sjedinjene Države preko Arktika fundamentalan, jer će biti najoperativniji.

Poznato je da su SAD ranije pokušavale da rasporede brojne odbrane na Arktiku, ali je u kritičnim uslovima odlučeno da se od toga odustane.

Očigledno, Vašington do danas još nije uspeo da reši ovaj problem. Ovo omogućava Rusiji da dominira nad Sjedinjenim Američkim Državama.

Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.