UDARNO: Putin razgovarao sa predsednicima Venecuele i Kube – ODOBRENO …

Ruski lider je uspešno razgovarao sa liderima Kube i Venecuele o vojno tehničkoj saradnji, izveštava većina ruskih medija.

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je o bližoj vojno-tehničkoj saradnji sa liderima Kube i Venecuele.

Poznato je da su pregovori bili uspešni. To ukazuje na činjenicu da u slučaju da NATO i Sjedinjene Države ove nedelje ne ispune ruske zahteve za bezbednosne garancije, onda u najkraćem mogućem roku ruski vojni objekti, uključujući i one sa taktičkim naoružanjem, mogu biti samo nekoliko stotinak kilometara od američkih granica.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova nije iznelo nikakve detalje o ovom pitanju.

U ovom trenutku, neke tenzije između NATO-a, SAD i Rusije su splasnule. To je pre svega zbog činjenice da je Alijansa reagovala na ruska upozorenja i potvrdila odbijanje da rasporedi svoje snage na teritoriji Ukrajine.

Ipak, poznato je da SAD nameravaju da pošalju značajne trupe u istočnu Evropu (a reč je o armiji od 50.000) i, sudeći po video snimcima, stotine komada razne vrste vojne opreme.

Eksperti primećuju da danas nijedna od strana nije spremna za oružani sukob punog razmera. S tim u vezi, NATO i Sjedinjene Države su odustale od planova da pošalju svoje trupe u Ukrajinu, ali je situacija i dalje izuzetno napeta zbog akcija Kijeva, koji se, po svemu sudeći, još uvek sprema da udari na Donbas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.