UDARNO: Lukašenko na mapi slučajno otkrio Putinove namere? – Posle Ukrajine plan je i …?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko pokazivao je plan ruske operacije u Ukrajini i pokazao nešto što mnogi tumače kao plan rata.

Naime, čini se da je Lukašenko slučajno razotkrio da ruske snage Vladimira Putina planiraju sukob i na Moldaviju, piše Jutarnji.

Lukašenko se prilikom obraćanja veću sigurnosti pojavio ispred karte na kojoj se činilo da prikazuje planirani napad iz južne Ukrajine na Moldaviju, bivšu sovjetsku republiku koja se graniči s Ukrajinom i Rumunijom.

Karta je takođe prikazivala planove ruskih trupa širom zemlje. Na njoj su detaljno opisane ruske crte napada prema Ukrajini, od kojih su se neke i ostvarile tokom prvih nekoliko dana invazije, poput napada na Kijev sa severa i prema Hersonu s Krima.

Takođe su prikazani i neki napadi koji se, čini se, tek treba da se dogode, od kojih je jedan izgledao kao da je usmeren od lučkog grada Odese prema Moldaviji, što sugeriše da Rusija planira da umaršira u Ukrajinu.

“Na današnjoj sednici Veća sigurnosti Lukašenko je pokazao ono što izgleda kao stvarna karta vojne operacije. Prikazuje ukrajinske vojne objekte uništene projektilima iz Belorusije i smerove napada. Sve se slaže osim Odesa-Pridnjestrovlje. Takođe, Ukrajina je podeljena na 4 dela”, napisao je na Tviteru beloruski novinar Tadeusz Giczan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.