The Sun: U Velikoj Britaniji nastala panika zbog razorne moći najnovije ruske ICBM Sarmat

Ruska teška interkontinentalna balistička raketa Sarmat, koja se sprema da preuzme borbenu dužnost, može da nosi nuklearnu bojevu glavu kapaciteta 8 do 12 megatona.

Velika Britanija je objavila da bi Rusija mogla da uništi kraljevstvo za samo nekoliko minuta, usled čega je svaka agresija Londona na Moskvu potpuno neprihvatljiva.

Kremlj ističe da je raketa Sarmat, čija brzina leta dostiže 25.550 kilometara na sat, sposobna da isporuči 10-15 bojevih glava težine do 10 tona bilo gde u svetu, leteći i preko severnog i preko južnog pola.

Njegove bojeve glave imaju sposobnost da izvode manevre u atmosferi po potpuno nepredvidivoj putanji, zbog čega je „verovatnoća savladavanja svih postojećih i budućih sistema protivraketne odbrane apsolutna“.

Rusija naglašava da njena hipersonična interkontinentalna balistička raketa Sarmat (NATO klasifikacija Satan-2) koja može da uništi Veliku Britaniju – ući će u službu u roku od godinu dana“, navodi  britanski list The Sun.

U službi Velike Britanije, u stvari, ne postoje efikasna sredstva protivraketne i protivvazdušne odbrane, a verovatnoća da će britanska vojska moći da zaustavi ovu tešku ICBM „Sarmat“ je nula.

Treba imati u vidu činjenicu da su ICBM i njene bojeve glave sposobne da razviju hipersoničnu brzinu, a teritorija Velike Britanije će biti devastirana sa 100% verovatnoćom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.