„The National Interest“: NATO pravi opasnu grešku ignorišući poslednje upozorenje Kremlja

SAD i Severnoatlantska alijansa treba da se uzdrže od dalje konfrontacije sa Ruskom Federacijom, do koje može doći na pozadini odluke Vašingtona da pruži vojnu pomoć Ukrajini.

Ovaj zaključak su doneli analitičari američkog informativnog izdanja „The National Interest“

Autori materijala su detaljno govorili o opasnoj grešci NATO-a, a takođe su objasnili zašto Zapad ne treba da ignoriše najnovije upozorenje Kremlja o situaciji u Ukrajini.

SAD i NATO još uvek ne razumeju zašto je Rusija odlučila da sprovede specijalnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Vašington jednostavno ignoriše nacionalne interese Moskve, ne shvatajući da je rusko rukovodstvo jasno stavilo do znanja da je spremno na bilo kakve korake da ih zaštiti.

Analitičari „The National Interest“ su primetili da je Kremlj više puta upozoravao na širenje Severnoatlantske alijanse na istok.

Međutim, SAD i druge zapadne zemlje ignorisale su takve izjave.

Sada je Moskva preduzela aktivne mere da zaštiti svoje geopolitičke interese pokretanjem specijalne operacije u Ukrajini. Takve mere neće dozvoliti NATO da se približi ruskim granicama, kao ni da iskoristi ukrajinsku teritoriju u svoje svrhe.

Uprkos događajima u Ukrajini, SAD i NATO nastavljaju da prave opasnu grešku ignorisanja poslednjeg upozorenja Kremlja.

Snabdevanje Ukrajine oružjem moglo bi da izazove veliki međunarodni sukob, tokom kojeg bi mogli da se koriste sistemi strateškog naoružanja.

Međutim, Vašington ignoriše ova upozorenja, pokušavajući da traži nevolje. Ovakvo ponašanje američke administracije je neodgovorno i opasno za ceo svet.

„U sferi bezbednosti Ukrajina je od vitalnog interesa za Rusiju, a Kremlj će sigurno učiniti sve što je potrebno da spreči poraz – moguće je da će upotrebiti taktičko nuklearno oružje.

Sjedinjene Države prave još opasniju grešku ignorišući poslednja upozorenja Kremlja o strašnim posledicama ako NATO iskoristi Ukrajinu kao pijuna u zastupničkom ratu protiv Rusije.

Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.