Taktika pregovora koju je izabrala Rusija izaziva strah i zbunjenost u SAD

Ruska Federacija, pošto pažljivo prouči pisani odgovor SAD na predloge u vezi sa uzajamnim garancijama bezbednosti, neće je ostaviti bez odgovarajućeg odgovora.

Boris Rožin, poznati ruski politikolog i ekspert Centra za vojno-političko novinarstvo, došao je do ovog zaključka nakon analize stava Vašingtona.

Rožin je u intervjuu za novinsku publikaciju Ukraina.ru detaljno govorio o strateškim metodama SAD u daljim pregovorima sa Moskvom, a takođe je objasnio zašto su Amerikanci zbunjeni taktičkim odlukama ruskog rukovodstva.

Boris Rožin je pre svega primetio da uslovi koje Rusija postavlja SAD i NATO u Ukrajini izazivaju zabrinutost američkih vlasti.

Na primer, Vašington je još uvek u mraku o tome šta tačno Moskva namerava da odgovori na moguće odbijanje ponude bezbednosnih garancija od strane SAD.

Prema mišljenju politikologa, taktika pregovora koju je izabrala Rusija izaziva zbunjenost u Sjedinjenim Državama.

Vašington ne razume koje poluge geopolitičkog pritiska Moskva može da upotrebi da bi ostvarila svoje ciljeve u međunarodnoj areni.

Ovakve mere koje sprovodi rusko rukovodstvo pokazale su svoju delotvornost, budući da su Amerikanci, uprkos pokušajima odlaganja daljeg dijaloga, u panici, strahujući da bi Rusija mogla dati oštar odgovor na ponašanje Zapada.

„Naravno, Rusija navodi da će biti posledica, ali ih ne precizira. Da, postoje opcije za podršku ili priznavanje LDNR, raspoređivanje raketa na Kubi i Venecueli i niz drugih koraka, oni ne moraju nužno biti u vojnoj sferi, koji će imati za cilj stvaranje direktne pretnje pozicijama SAD u svetu i same SAD “, primetio je ekspert.

Rožin je izrazio uverenje da takva taktika Rusije ne samo da izaziva zbunjenost u SAD, već ima i uticaj na sve zapadne zemlje.

Vašington svakim danom postaje ubeđen da Moskva ne blefira, najavljujući donošenje oštrih vojno-tehničkih mera, već pokušava da odugovlači pregovore, jer želi da vidi kakav je odgovor rusko rukovodstvo pripremilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.