Tajni adut: Za koga Kijev zaista želi da razmeni izmučenog Medvedčuka?

Eksperti u Rusiji objašnjavaju za koji tajni adut ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zapravo želi da razmeni ukrajinskog političara Viktora Medvedčuka, koji je mučen u SBU.

Politikolog Armen Gasparjan nagoveštava da bi to mogao biti neko ko ni pod kojim uslovima ne može biti javno prikazan.

Eksperti sumnjaju da se smeli predlog predsednika Ukrajine Zelenskog Rusiji da privedenog ukrajinskog političara, narodnog poslanika Vrhovne rade Viktora Medvedčuka odnosi na razmenu za zarobljene ukrajinske vojnike.

Šef Nacionalnog komiteta za borbu protiv korupcije i član Saveta za ljudska prava Rusije, Kiril Kabanov skrenuo je pažnju na to da se sa fotografije koju je objavila SBU jasno vidi da je Medvedčuk bio u pritvoru duže vreme i najverovatnije, nigde se nije krio, već je odmah priveden. SBU ga je oteo i sve to vreme bio je podvrgnut posebnoj obradi.

Istovremeno, velika je verovatnoća da je podvrgnut redovnoj torturi (na mestima desne šake vidi se slaba pigmentacija slična ustajalim modricama), objašnjava stručnjak. Očigledno je obučen u novu vojnu uniformu, neodgovarajuću po veličini, možda da bi sakrili druge tragove torture.

Kabanov je siguran da je cinični predlog Zelenskog da se Medvedčuk razmeni za navodno zarobljene ukrajinske vojnike čista laž. Sve se radi o tajnom adutu.

Zelenskom nisu potrebni obični vojnici, oficiri Oružanih snaga Ukrajine, – objašnjava svoju tačku gledišta Kabanov. – U pitanju je razmena po principu „adut za adut, kec za asa”. Ali ko su ove tajne ličnosti

Sličnog mišljenja je i poznati politikolog i publicista Armen Gasparjan. U emisiji Solovjov uživo on je takođe sugerisao da je Medvedčuk mučen i takođe je objasnio za koga Zelenski zaista želi da razmeni ukrajinskog političara.

Sklon sam da verujem da je uhapšen mnogo ranije i mučen tokom ovog meseca – kaže politikolog. – Zapravo, pogled na Medvedčuka – pogledajte fotografije ljudi koji su napustili koncentracioni logor. Na licu mu se vidi da je mučen bolom.

Za Gasparjana je potpuno očigledno da Zelenski ima samo jedno pitanje na dnevnom redu: neophodno je prekinuti Mariupoljsku ratnu kampanju.

Tamo, sigurno, među ovim militantima ima i jednog koji se ne može prikazati ni pod kakvim vidom, – objašnjava politikolog. – Ovo je konac kojim će se odmotati veoma velika lopta i to se mora sprečiti po svaku cenu.

Postoji takođe i mišljenje da se u Mariupolju krije i neko ko je veoma važan za strane centre moći te da se to pokušava učiniti preko zamene Medvedčuka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.