Stručnjaci objasnili jezive činjenice – Zašto padobrani ukrajinskih pilota nemaju vremena da se otvore

Ukrajinska vojska je u potpunosti iscrpela mogućnosti svog vazduhoplovstva, pošto u zemlji gotovo da nema iskusnih pilota sposobnih da izvrše borbene zadatke na lovcima i drugim letelicama.

Ovo je zaključak do kojeg su došli autori Telegram kanala Fighterbomber. Novinari su u svom novom materijalu govorili o stvarnim borbenim gubicima ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, a takođe su objasnili zašto padobrani ukrajinskih pilota nemaju vremena da se otvore.

Na internetu su autori materijala primetili da je ukrajinska vojska skoro u potpunosti izgubila celokupno ljudstvo ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.

Reč je o nenadoknadivim gubicima koji su zabeleženi tokom ruske specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.

Oružane snage Rusije vešto neutrališu ukrajinske avione, helikoptere i borbene avione koji pokušavaju da udare po položajima u Donbasu.

Novinari su primetili da je visoka smrtnost koja je zabeležena u redovima ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva povezana sa taktikom ukrajinskih pilota.

Stvar je u tome što je ruska vojska naoružana savremenim sistemima PVO, zbog kojih ukrajinski avioni moraju da lete na izuzetno malim visinama.

„Kada projektil pogodi letelicu na takvoj visini, oni nemaju vremena da se katapultiraju, a svako katapultno sedište vam ne omogućava da bezbedno izađete sa izuzetno malih visina“, objasnili su autori Fighterbombera.

Kada su pogođeni sistemima PVO, ukrajinski piloti potpuno gube kontrolu nad letelicom, ali nemaju vremena da se orijentišu kako bi koristili sisteme za izbacivanje.

Osim toga, padobrani ukrajinskih pilota jednostavno nemaju vremena da se otvore, jer je visina leta samo nekoliko metara.

„Dakle, pronađeni su umotani u neotvorene padobrane“, rezimirali su autori materijala.

Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.