Samohrane majke imaju dužnost da pronađu dobrog muškarca i za dijete – Ne samo za sebe

Pronaći ljubav kao samohrana majka je jako teška stvar, ali i jako neophodna jer svakoj ženi treba ljubav.

Za samohrane majke teško je da skrpe kraj sa krajem. Moderno doba od njih traži da budu lijepe, prijatne, dobre majke, uspješne biznismenke i pritom da pronađu pravog muškarca za sebe. Kada je žena sama, vrlo je lako pronaći muškarca jer ga traži samo za sebe.

Dok samohrana majka ima teži zadatak. Ne samo da mora misliti na sebe već i na svoje dijete. Taj muškarac mora imati osobine koje će pokazati da će biti sjajan uzor djetetu koje nije njegovo. Najčešća greška koju mnoge samohrane majke čine jeste da traže muškarce na pogrešnim mjestima.

 

Na primjer, ako krenete izlaziti po klubovima tražeći idealnog muškarca za sebe i svoje dijete trebate imati na umu da mnogi muškarci tamo izlaze tamo zbog zabave. Bolje je da ga ne tražite u večernjim časovima. Druga greška koju mnoge samohrane majke čine jeste da očajnički traže muškarca.
Morate shvatiti da ste trenutno najbitnija osoba u životu svog djeteta i nije toliko hitno da pronađete muškarca. Ako u tome požurite velike su šanse da ćete ponovo završiti u vezi ili braku sa čovjekom koji vam ne odgovara. Stavite sebe i svoje dijete na prvo mjesto, mislite na sebe i brinite se o sebi.

A pravi muškarac će naići u međuvremenu. Ne pristajte na vezu sa bilo kojim muškarcem i ne pristajte na brak nakon kratkog vremena. Budite svjesne da sada više ne tražite muškarca po svojoj mjeri, već tražite muškarca koji će odgovarati i vašem muškarcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.