Ruski specijalci uhapsili ukrajinske agente – Planirali niz likvidacija poznatih ličnosti

Neonacisti koji su uhapšeni u Moskvi planirali su, pored poznatog ruskog novinara Vladimira Solovjova, ubistva generalnog direktora MIA Rosija sevodnja Dmitrija Kiseljova, glavne urednice RT-a Margarite Simonjan i drugih, saopštila je Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije, koja je objavila video-snimak sa svedočenjima uhapšenih.

„Razmatrana su ubistva ljudi koji su nosili propagandu, odnosno Solovjov, Kiseljov, Skabejeva, Popov, Keosajan, Simonjan“, rekao je jedan od uhapšenih, koji je priznao krivicu.

FSB je, takođe, saopštila da su uhapšeni neonacisti priznali da su ispunjavali nalog od Službe bezvednosti Ukrajine. „Služba bezbednosti Ukrajine“, odgovara jedan od uhapšenih na pitanje ko im je davao zadatke.

Drugi uhapšeni, koji je koordinisao rad ostalih neonacista, priznao je da je po nalogu SBU naredio saradnicima da pod hitno „uklone“ novinara Ruske državne radio-televizije Vladimira Solovjova.

FSB je u ponedeljak saopštila da je uhapšena grupa članova neonacističke terorističke organizacije „National Socialism/White Power“ koja je zabranjena u Rusiji. Reč je o ruskim državljanima koji su planirali da, po nalogu Službe bezvednosti Ukrajine, ubiju novinara Vladimira Solovjova.

Članovi organizacije su priznali da su planirali da izvrše ubistvo, nakon kog su nameravali da se sakriju u inostranstvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.