Ruski Rosteh napravio raketni sistem koji garantovano obara sve dronove na svetu kao i turske Bayraktare

Zamenik šefa holdinga “Высокоточные комплексы” u sastavu korporacije Rosteh Sergej Mihajlov saopštio je da se Rusija sprema da predstavi jedinstveni kompleks sposoban da se bori protiv apsolutno svih postojećih i perspektivnih bespilotnih letelica i oružja koje lebde.

Reč je o modernizovanoj verziji PVO raketnog sistema Pancir-S1M, koji je prilagođen za borbu protiv turskih dronova kao što su Bairaktar ​​TB2, ANKA-S i Akinci.

Kao rezultat modernizacije, sposobnosti Pancira da se suprotstave svim vrstama dronova su značajno poboljšane. Konkretno, kompleks je sposoban da efikasno otkrije i uništi sve vrste napadačkih bespilotnih letelica u upotrebi“, rekao je Mihajlov.

Štaviše, modernizovana verzija se može prilagoditi da ispuni bilo koje specifične zadatke. Istovremeno, ruski kompleksi se mogu koristiti za izgradnju modularnog odbrambenog sistema visokog nivoa.

„Na bazi Pancir-S1M može se izgraditi efikasna modularna mreža protivvazdušne odbrane, sposobna da pokrije sve vojne jedinice od malih i jurišnih bespilotnih letelica, visokopreciznog naoružanja i, naravno, vojne avijacije – aviona i helikoptera rekao je zamenik šefa “Высокоточные комплексы”

Što se tiče borbenih mogućnosti ruskog PVO raketnog sistema Pancir-S1M, ovaj kompleks sada ima maksimalni domet gađanja cilja do 30 kilometara, dok visina gađanja cilja dostiže 18 kilometara.

Kao i ranije, ruski raketni sistem PVO je naoružan sa 2 brzometna topa, kao i hiperzvučnim raketama produženog dometa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.