RUSKI MEDIJI U ČUDU – Vučić: Srbija će nastaviti put ka EU, uprkos padu popularnosti ove ideje u društvu

Predsednik Srbije je izrazio zabrinutost da ako bi se održao referendum o pitanju pristupanja zemlje Evropskoj uniji, onda bi 44 odsto glasalo protiv, a samo 35 odsto za prenose ruski mediji.

Vlasti Srbije će nastaviti svoj put ka ulasku u EU, uprkos tome što se tome protivi većina stanovništva zemlje. Ovo je u sredu izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare u Berlinu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom. Mišljenje je prenela Srpska nacionalna televizija.

„Ono u šta nema sumnje je izbor Srbije da bude na evropskom putu i ​​Srbija će tome biti čvrsto opredeljena. I pored toga što trenutna istraživanja javnog mnjenja u Srbiji pokazuju da to nije najpopularniji put, srpske vlasti u potpunosti će podržati ovaj put Srbije u budućnosti“, rekao je Vučić a prenosi TASS.

Predsednik je rekao i da će Šolc uskoro posetiti Beograd, ali srpski lider nije naveo tačan datum.

Vučić je ranije, u intervjuu nemačkom listu Handelsblat , izrazio zabrinutost da bi, ukoliko bi sutra bio održan referendum o pristupanju Srbije EU, 44 odsto glasalo protiv, a samo 35 odsto za.

Razlog za takva osećanja vidi u činjenici da Srbi od EU čuju samo jedno: zemlja mora da prizna Kosovo kao nezavisnu državu.

Mnogi Srbi su umorni od ovoga, jer u isto vreme vide potpuno drugačiji pristup zapadnih sila u Ukrajini, pa imaju osećaj dvostrukih standarda, objasnio je Vučić.

Predsednik je izrazio nadu u podršku Šolca po pitanju pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.