RUSKI MEDIJI: Pakistanski premijer koji je otkrio tajnu igru protiv Rusije, svrgnut je

U većim pakistanskim gradovima izbio je niz protesta zbog svrgavanja premijera Imrana Kana. Dan ranije u parlamentu je izglasano nepoverenje.

Političar je otvoreno govorio o pokušajima Zapada da utiče na procese u zemlji i usprotivio se tome. Očekuje se da će predloge za mesto šefa vlade parlament Pakistana razmatrati 11. aprila.

Islamabad i veći gradovi Pakistana u nedelju, 10. aprila, zahvatili su talas demonstracija podrške bivšem pakistanskom premijeru Imranu Kanu. Hiljade pristalica političara i njegove stranke Tehreek-i-Insaf izašlo je na ulice.

Dan ranije je u parlamentu zemlje izglasano nepoverenje Imranu Kanu. Za ovu odluku glasala su 174 poslanika, a potrebno je 172 glasa. Premijer je u odgovoru rekao da iza akcija da se on skine sa vlasti stoje SAD.

Imran Kan se nije plašio da javno govori o trikovima globalnih igrača. Početkom marta internetom je kružio video gde on direktno optužuje zapadne zemlje za tajnu igru protiv Rusije.

Jedan broj diplomata apelovao je na zvanični Islamabad sa zahtevom da osudi specijalnu operaciju Rusije u Ukrajini.

Na to je pakistanski premijer kategorički odgovorio : „Šta mislite o nama? Da smo mi vaši robovi koji će raditi sve što im kažete?“

Imran Kan smatra da je izglasavanje nepoverenja njegovoj funkciji rezultat „strane zavere” povezane sa Sjedinjenim Državama. On se posle odluke parlamenta u subotu okrenuo pristalicama, a podrška Pakistanaca bila je rekordna.

Ni sam bivši premijer nije mogao da obuzda reakcije građana. On je na stranici na društvenoj mreži primetio da se to ranije nije dogodilo u istoriji zemlje.

„Nikada u našoj istoriji nije takva masa izašla tako spontano i u tolikom broju, odbacujući uvezenu vladu koju predvode prevaranti“, dodao je Kan, postavljajući snimak jednog od mitinga koji je doveo hiljade ljudi na trg pevajući pakistansku himnu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.