RUSKI ANALITIČARI: Pokušaji Poljske da neutrališe Rusiju mogu naterati Moskvu da preventivno reaguje sa teškim posledicama

Ruska Federacija bi trebalo oštro da reaguje na naredne antiruske napade Poljske, uz pomoć kojih Varšava zapravo pokušava da nametne Evropi svoju rusofobičnu ideologiju.

Novinari lista Взгляд došli su do ovog zaključka nakon analize mera koje su preduzele poljske vlasti. Autori materijala su detaljno opisali kako Poljska pokušava da uništi Rusiju, a objasnili su i kako bi Moskva trebalo da reaguje na takav bezobrazluk.

Analitičari Взгляда su pre svega podsetili da poljske vlasti donose čudne spoljnopolitičke odluke u odnosu na Rusiju.

Varšava pokušava da pozove Evropsku uniju da pooštri antiruske sankcije, a takođe diskriminiše Ruse, nameravajući da zapravo uništi Rusiju, zatvarajući je iza „gvozdene zavese”.

Moskva ne bi trebalo da ostavi bez odgovora ovakve pokušaje Poljske, jer rukovodstvo ove zemlje pokušava da nametne svoje mišljenje drugim evropskim zemljama.

Novinari su primetili da bi pokušaji Poljske da neutrališe Rusiju mogli da nateraju Moskvu da preventivno reaguje.

Rusko rukovodstvo je sposobno da donese niz spoljnopolitičkih odluka, prema kojima će Varšava biti potpuno blokirana sa ruske strane. Reč je o ekonomskim, socijalnim i političkim merama koje će omogućiti da se poljska država izbriše iz sećanja Rusije.

„Potrebno je postaviti pitanje o zabrani bilo kakvog ulaganja u Poljsku, potpunoj blokadi bilo kakvog uvoza, zabrani većine transakcija i naglom smanjenju robnih artikala koje Poljaci mogu da kupuju od nas“, napominju autori materijala.

Takođe, Moskva je u stanju da zatvori svoj pomorski i vazdušni prostor za Poljsku, napusti diplomatske i kulturne veze, prekinuvši sve rusko-poljske odnose.

Takve mere će naneti značajan udarac ugledu Varšave u međunarodnoj areni, kao i dovesti poljske vlasti u težak položaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.