Rusi napravili lovca na dronove koji obara i čuveni turski dron Bayraktar

Rusija stvorila ubicu turskih bespilotnih letelica Bayraktar ​​TB2, koju može da kupi svaka zemlja

U Rusiji je stvoren kompleks koji je sposoban da obori skoro sve udarne dronove.

Neočekivana upotreba rakete 9M133FM-3 u sastavu ruske jurišne bespilotne letelice Orion omogućava pobeđivanje neprijateljskih dronova ne samo sa vazdušnog nosača, već i sa zemlje.

Sa povećanim dometom leta rakete 9M133FM-3 sa poluautomatskom glavom za navođenje, ovo pruža mogućnost razmeštanja visoko mobilnih anti-dronova na udaljenostima do 10 kilometara i visinama do 7 kilometara. To važi i za turske jurišne dronove Bayraktar ​​TB2 i ANKA-S.

Da biste pratili neprijateljske bespilotne letelice, biće vam potrebna radarska stanica, a radar koji se koristi kao deo drona Orion ima malu težinu i dimenzije. Ovo omogućava otkrivanje dronova čak i pre nego što se približe udaljenosti sa kojeg mogu da vrše udare.

Prema rečima stručnjaka, uspešna realizacija ovog projekta na dronu Orion omogućava u bliskoj budućnosti adaptaciju kompleksa na bazi ATGM sistema Kornet i mobilnog radara za korišćenje sa zemlje.

Uz relativno nisku cenu ovog kompleksa, gotovo svaka zemlja može da ga nabavi i, sudeći po njegovoj efikasnosti, govorimo o pravom „ubici“  dronova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.