Putinova poruka tamo gde treba: Rusija poseduje oružje kome nema ravnog u svetu

Na borbenom dežurstvu ruskih Oružanih snaga nalazi se oružje kojem nema ravnog u svetu, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u čestitki povodom Dana zaštitnika otadžbine.

„Osiguravanje odbrambene sposobnosti naše zemlje ostaje najvažniji državni zadatak, a Oružane snage služe kao pouzdana garancija nacionalne bezbednosti, mirnog i spokojnog života naših građana, stabilnog i progresivnog razvoja Rusije“, poručio je Putin.

On je istakao da je poslednjih godina u zemlji mnogo urađeno povodom kvalitetne modernizacije Oružanih snaga koje su postale mobilnije i stekle su novo borbeno iskustvo.

„Na borbeno dežurstvo je stavljeno oružje kome nema ravnog u svetu. Nastavićemo da razvijamo perspektivne sisteme naoružanja, uključujući hipersonično i oružje koje se zasniva na novim fizičkim principima, da proširujemo upotrebu naprednih digitalnih tehnologija i elemenata veštačke inteligencije. Takvi sistemi su zaista oružje budućnosti koje značajno povećava borbeni potencijal naših Oružanih snaga“, rekao je ruski lider.

On je istakao da i dalje ogroman značaj za Oružane snage imaju obuka kadrova i lični kvaliteti vojnika

Ruski lider je dodao da pozivi Rusije da se izgradi sistem jednake i nedeljive bezbednosti, koji bi pouzdano štitio sve zemlje, ostaju bez odgovora.

Međutim, kako je rekao, Rusija uvek ostaje otvorena za direktan i pravičan dijalog, za traženje diplomatskih rešenja za najkomplikovanije probleme. Putin je naglasio da su interesi Rusije, bezbednost njenih građana na prvom mestu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.