Putinov bunker na točkovima: U blindiranoj ruskoj ‘zvijeri‘ preživio bi napad i nuklearnim oružjem

Pitanje za milion dolara glasi: gdje se trenutno nalazi ruski predsjednik Vladimir Putin?

Prema informacijama istraživačkog novinara Christa Grozeva, Putin bi mogao biti u blizini Surguta u zapadnom Sibiru oko 3000 kilometara sjeveroistočno od Moskve:

– Letovi se izvode u tajnosti, to su državni avioni koji isključuju svoje transpondere kad se približavaju Surgutu. Ondje se vjerojatno nalaze elitni bunkeri za visoke članove vlade – tvrdi Grozev.

Od početka invazije na Ukrajinu, ruski predsjednik rijetko putuje. Osim predsjedničkog zrakoplova, njegovo jedino prijevozno sredstvo je blindirana limuzina koju poput flastera prate vozila s naoružanim vojnicima i stručnjacima za sprečavanje atentata pomoću bombi ili drona.

Iako skrivaju konkretne informacije o predsjedničkoj limuzini, Rusi navode da se radi o 100-postotnom domaćem proizvodu marke Aurus Motors, moćnijem čak i od Cadillaca (Zvijeri’) američkog predsjednika.
Putinova blindirana limuzina Aurus Senat dugačka je gotovo sedam metara i teška šest tona, a pokreće ju 4,4-litreni V8 motor sa 600 KS.

Opremljena je sofisticiranim komunikacijskim arsenalom, vozi na ‘run-flat’ gumama, može biti potpuno potopljena u vodu i otporna je na napade kemijskim oružjem. Uz spremnike kisika, stručnjaci tvrde da bi putnici preživjeli i taktičke nuklearne bombe.

Stakla su debela šest centimetara, a karoserija napravljena od čelika i titana. Rezervoar goriva je također blindiran i pun specijalne pjene koja sprečava eksploziju čak i u slučaju direktnog pogotka.

Američki predsjednik na raspolaganju ima 12 identičnih Cadillaca koji najčešće služe kao mamac.

Točan broj Putinovih limuzina nije poznat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.