PUTIN: SAD su otišle hiljadama kilometara daleko od svoje kuće da unište Jugoslaviju – Bez odobrenja UN

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin govorio je o geopolitičkom odnosu snaga u svetu i nekažnjivosti SAD za sve zločine koje su počinili širom sveta.

“Naši američki partneri, da ih tako nazovemo, prethodnih godina, kako bi navodno osigurali svoje interese i svoju bezbednost, hiljadama granica daleko od svoje teritorije, radili su surove stvari bez ikakve reakcije Saveta bezbednosti UN.

Jugoslavija je bombardovana – pod kojim izgovorom? Gde je Jugoslavija, a gde su SAD? Uništili su tu državu”, rekao je danas Putin na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane Ruske Federacije, piše RIA Novosti.

On je podsetio na sukobe i probleme sa kojima se suočavala tadašnja Jugoslavija, ali je zapitao ko je dao pravo Amerikancima da bombarduju jednu evropsku prestonicu.

“Niko. Oni su sami to odlučili, a sateliti su potrčali za njima i klimali glavom. To je sve međunarodno pravo”, rekao je Putin.

Predsednik Rusije je dodao da su Amerikanci ušli i u Irak, razorili tu zemlju i stvorili od nje leglo međunarodnog terorizma.

“Onda se pokazalo da su ih obaveštajni podaci izneverili. A kako su ušli u Siriju, šta, uz dozvolu Saveta bezbednosti? Ne. Rade šta god hoće”, zaključio je on.

(novosti.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published.