PUTIN PITA EU: Zašto ćutite na jučerašnji zločinački čin Kijeva?

Evropsko rukovodstvo ignorisalo je nehumani i zločinački čin Kijeva kao što je raketni napad na stambeno naselje u centru Donjecka, rekao je Vladimir Putin.

Putin je to kazao u razgovoru sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, prenosi pres služba Kremlja.

Napominje se da su Putin i Mišel razgovarali o situaciji u vezi sa sprovođenjem specijalne vojne operacije Rusije za zaštitu republika Donbasa, kao i o humanitarnim aspektima, uključujući mere za evakuaciju civila.

“Predsednik Rusije je posebnu pažnju posvetio činjenici da je rukovodstvo Evropske unije, javno ocenjujući dešavanja, ignorisalo jučerašnju zločinačku i nehumanu akciju ukrajinske vojske – raketni napad na stambeno naselje u centru Donjecka uz primenu kasetne municije, što je dovelo do brojnih žrtava među civilnim stanovništvom”, ističe se u saopštenju.

Osim toga, Putin je izneo svoje principijelne ocene o tekućim pregovorima između ruskih i ukrajinskih predstavnika o izradi sporazuma uzimajući u obzir dobro poznate ruske zahteve.

“Istovremeno je primećeno da Kijev ne pokazuje ozbiljan stav prema pronalaženju obostrano prihvatljivih rešenja”, ističe se u saopštenju Kremlja.

U raketnom napadu ukrajinskih snaga na centar Donjecka u ponedeljak poginulo je 20 osoba, a 28 je ranjeno, među njima ima dece.

(b92)

Leave a Reply

Your email address will not be published.