Puštaju ga niz vodu – Boris Džonson se rasplakao i priznao: Gotov sam!

Poslanici Torijevaca u britanskom parlamentu tvrde da je aktuelni premijer Boris DŽonson plakao u privatnim prostorijama, moleći za razumevanje i više vremena u momentu kada se suočava sa optužbama o kršenju mera i sve većem pritisku da podnese ostavku.

Trenutno je u toku sednica parlamenta, na kojoj DŽonson poslanici pozivaju DŽonsona da podnese ostavku.

DŽonson se navodno slomio i zaplakao kada je juče razgovarao sa saradnicima. Međutim, njegova kancelarija je negirala ove tvrdnje, ali sve uzavreliju atmosferu u britanskom parlamentu niko ne može da porekne.

„Boris se pred nekoliko nas rasplakao. Stalno je govorio – izvinite. On zna da je završio“, rekao je jedan poslanik za “Mail on Sunday”.Oko 20 poslanika održalo je juče sastanak kako bi koordinisali slanje pisama potrebnih da bi se pokrenulo glasanje o nepoverenju DŽonsonu.

Postoje spekulacije da bi prag od 54 pisama za pokretanje glasanja o nepoverenju mogao biti dostignut danas – iako predsednik iz Komiteta 1922. – Grejem Brejdi taj broj drži u strogoj tajnosti.

Sedam poslanika je javno potvrdilo kontakt sa Brejdijem, ali bi prava cifra mogla biti znatno veća

Iako se čini da stiže još pisama, drugi poslanici žele da sačekaju rezultate istrage afere „Partigejt“ koju je sprovela najviša državna službenica Sju Grej, koji bi mogli da stignu već u petak.

DŽonson je zato pozivao poslanike na sastanke, a više ih je viđeno da ulaze u Dauning strit jutros. Trenutno je u toku sednica parlamenta, na kojoj DŽonson odgovara na brojne optužbe poslanika Torijevaca.

Tokom dramatičnog trenutka poslanik Torijevaca i bivši ministar Dejvid Dejvis pozvao je Borisa DŽonsona da podnese ostavku.

„Predugo sedite tamo, a ništa dobro nije učinjeno. Pobogu, čoveče, odlazi“, poručio je Dejvis.

On je istakao da očekuje od lidera da preuzmu odgovornost za svoje postupke, što Džonson nije učinio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.