Pukovnik Daglas Mekgregor: SAD bi uskoro mogle da pređu poslednju crvenu liniju Rusije

Ruska Federacija je sposobna da oštro odgovori na pokušaje Zapada da prebace u Ukrajinu vojne letelice koje su planirane za borbene letove sa NATO aerodroma.

Do ovog zaključka došao je američki pukovnik u penziji Daglas Mekgregor, komentarišući specijalnu operaciju Rusije za demilitarizaciju Ukrajine.

U intervjuu za televizijski kanal FoxNews, Mekgregor je detaljno opisao kako bi SAD uskoro mogle da pređu poslednju rusku crvenu liniju, a takođe je objasnio kako će Moskva odgovoriti na takav postupak.

Daglas Mekgregor je pre svega skrenuo pažnju na to da američke vlasti prave veliku grešku pokušavajući da Ukrajini pruže novu vojnu pomoć.

On je podsetio da Vašington razmatra mogućnost prebacivanja aviona NATO-a Oružanim snagama Ukrajine, koji će biti raspoređeni na aerodromima Severnoatlantske alijanse. Sjedinjene Države su uverene da će ukrajinski piloti moći da lete iz Poljske i drugih zapadnih zemalja.

Amerikanac je takođe istakao da je Rusija sposobna da liši vojnog potencijala bilo koju zemlju NATO koja se nalazi u Evropi, budući da ima savremene sisteme odvraćanja, kao i komplekse dugog dometa.

SAD i druge članice Severnoatlantske alijanse ne bi trebalo da provociraju Moskvu.

Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.