PRVI SUDAR NA RATIŠTU: Ruska vojska raketom iz aviona uništila odred američkih plaćenika koji su spremali napad u Siriji – VIDEO

 

Ruska vojska otkrila je i uništila grupu američkih plaćenika i militanata koje su obučavale Sjedinjene Države u bazi At-Tanf u istočnoj Siriji.

Kako je postalo poznato, odred militanata i američkih plaćenika, koji su, kako je ranije navedeno, bili u Siriji, nameravao je da izvrši seriju sabotaža na objektima koje kontrolišu sirijska vojska i proiranske formacije.

Kao rezultat otkrića militanata i plaćenika, oni su pogođeni raketom od strane ruskih trupa.

Na predstavljenom video snimku možete videti kako ruski dron nadgleda odred militanata. Nakon što je doneta odluka da se teroristi eliminišu, oni su napadnuti upotrebom vojnih aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije (nije prikazano na snimku).

Prema Telegram kanalu američki plaćenici nameravali su da učestvuju u napadu na aerodrom Baktal.

Ruska vojska je 22. februara, tokom izviđačkih i tragačkih aktivnosti u provinciji Deir Zor, otkrila mobilnu grupu militanata koju su obučavale i naoružale Sjedinjene Države u bazi At-Tanf u blizini jordanske granice.

Toyota hilux” sa karakterističnom pustinjskom kamuflažom odvezla se autoputem T-3 do aerodroma Baktal, verovatno nameravajući da napadne i sakrije se u pustinji.

Nakon što su teroristi otkriveni, ruske Vazdušno-kosmičke snage uništile su kamione vazdušnim udarom, rekao je izvor koji je obezbedio snimak.

Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.