Poznati vojni stručnjak: SAD će uskoro naterati Moskvu da otkrije svoje karte – Sada je vreme za obračun

Pošto je od Sjedinjenih Država dobila odbijanje po pitanju bezbednosnih garancija, Ruska Federacija neće oklevati da odgovori.

Poznati vojni publicista i kolumnista Vladislav Šurigin došao je do ovog zaključka nakon analize stava Moskve. U intervjuu za radio Komsomolskaja pravda, Šurigin je detaljno opisao kako SAD i NATO pokušavaju da zarobe Rusiju, a takođe je objasnio kako bi se rusko rukovodstvo suprotstavilo takvim merama.

Vladislav Šurigin je pre svega skrenuo pažnju na to da SAD i druge zemlje Severnoatlantske alijanse ne planiraju da naprave bilo kakve ustupke po pitanju proširenja vojnog bloka na istok.

Tako Zapad sprovodi određeni geopolitički plan, uz pomoć kojeg pokušavaju da uvuku Rusiju u zamku. O tome svedoče najnovije odluke Vašingtona, prema kojima se Ukrajini aktivno isporučuju razne vrste naoružanja.

Ekspert je primetio da će SAD i NATO, koji Rusiju uvlače u zamku, uskoro naterati Moskvu da otkrije svoje karte.

Tako rusko rukovodstvo u bliskoj budućnosti može da najavi geopolitičke mere koje će biti odgovor na odbijanje Zapada da ispuni ključne uslove za garancije međusobne bezbednosti.

Šurigin nije isključio da bi, kao odgovor, Rusija mogla da prizna republike Donbasa, kao i da primeni novu vojnu strategiju razmeštanjem novih sistema raketnog naoružanja u blizini granica Sjedinjenih Američkih Država. Takve odluke su dostojan odgovor na agresivnu spoljnu politiku Amerikanaca.

„Sada je vreme za obračun. Imamo alate, ali ako se ne koriste, dobićemo još veće probleme“, rezimirao je Šurigin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.