Poznati ruski politikolog tvrdi da će na Rusiju uskoro biti izvršen masovni nuklearni udar

Satanovski je govorio o verovatnom scenariju početka rata između Zapada i Rusije

Zapadne zemlje, predvođene Sjedinjenim Američkim Državama, pre ili kasnije će pokrenuti vojni sukob punog razmera protiv Rusije.

Poznati politikolog, orijentalista Jevgenij Satanovski došao je do ovog zaključka nakon analize situacije u međunarodnoj areni.

U intervjuu za novinsku publikaciju Ukraina.ru, Satanovski je detaljno govorio o verovatnom scenariju za početak rata između Zapada i Rusije, a takođe je objasnio zašto bi Moskva trebalo da se pripremi za masovni američki udar.

Jevgenij Satanovski je pre svega izrazio uverenje da su zapadne zemlje sposobne da pokrenu vojnu agresiju protiv Ruske Federacije u bilo kom trenutku.

Tako SAD i druge članice Severnoatlantske alijanse sa stopostotnom verovatnoćom pripremaju plan za napad na rusku teritoriju, kao i proučavanje budućeg teatra vojnih operacija.

Prema mišljenju politikologa, Zapad će verovatno promeniti scenario početka rata sa Rusijom, odbijajući da koristi satelitske zemlje koje se nalaze na ruskim granicama. SAD spremaju direktan napad na rusku teritoriju koristeći sve postojeće sisteme naoružanja.

Satanovski je uveren da bi Rusija trebalo da se pripremi za napad u svim pravcima, jer zemlje NATO očekuju da će iznenaditi Moskvu brzim napadom na strateške ciljeve. Glavni sistemi naoružanja biće rakete sa nuklearnim bojevim glavama.

„Moramo da čekamo napade sa svih strana. Ako udare na našu teritoriju američkim nuklearnim oružjem, proći će kroz Severni pol.

Pokušaji da se u Barencovo more unese još jedna podmornica sa raketama sistema AEGIS, tako da će napasti rusku teritoriju, takođe je realnost, a mnoge stvari o kojima smo pričali su realne stvari“, rezimirao je ekspert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.