Poznati ruski politikolog o ratničkoj izjavi Žozepa Borela koja bi mogla da ima ozbiljne posledice po Zapad

Izjava visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela da se ukrajinska kriza mora rešiti silom mogla bi da ima ozbiljne posledice po Zapad.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog, orijentalista Jevgenij Satanovski. On je u svom autorskom Telegram kanalu sugerisao na šta je tačno mislio predstavnik Brisela, a objasnio i kako bi takva militaristička pozicija Evrope zapravo mogla da ispadne.

Jevgenij Satanovski je podsetio da Borel, kao glavni evropski diplomata, daje takve izjave s razlogom. On je zapravo otkrio glavnu poziciju Zapada, usmerenu na slabljenje Rusije putem posrednika rata.

Ukrajina u ovoj situaciji deluje kao pešak, koji se koristi kao potrošni materijal. Brisel i Vašington otvoreno lažu Kijev, izvlačeći im dobre izglede u svetlu budućnost. Međutim, Zapadu su Ukrajinci potrebni samo kao sredstvo spremno za nastavak sukoba sa Moskvom.

Politikolog je takođe primetio da sada Borel i cela Evropska unija treba da budu oprezni prema svojim željama i izjavama, jer se one mogu desiti u stvarnosti.

Tako bi rešenje ukrajinske krize moglo da postane noćna mora za Žozepa Borela, pošto diplomata nije smatrao da sve može da ode mnogo dalje od ukrajinskih granica.

„Može se ispostaviti da će ruska pobeda biti ne samo na bojnom polju nego će postati noćna mora za samog Borela i za ljude poput njega.

I dalje, pobeda ne samo nad kijevskim režimom, već nad svima koji iza njega i iznad njega stoje. Ovo će biti dostojan kraj svih takvih. Sam Borel je to predložio, niko ga nije vukao za jezik “, rezimirao je Satanovski.

Leave a Reply

Your email address will not be published.