Poznati australijski advokat o slučaju “Đoković”: “Vlada je očigledno u nevolji, imamo dokaze …”

Australijski sud odbio je zahtev Federalne vlade te zemlje da odloži suđenje Novaka Đokovića. Poznati australijski advokat Džastin Kvir je naveo da je tamošnja Vlada „očigledno pogubljena“.

Federalna vlada je podnela zahtev da se suđenje, koje je zakazano za ponedeljak, odloži za dva dana kako bi se bolje pripremili.

Međutim, sudija Entoni Keli je odbio zahtev, pa će u ponedeljak od 10.00 po tamošnjem, odnosno u ponoć po našem vremenu, saslušati timove Novaka Đokovića i Ministarke unutrašnjih poslova Keren Endrjuz.

„Očigledno su pogubljeni i kaskaju. Deluje kao da su tek sad shvatili da je ovo dosta komplikovanije nego što su mislili. Lopta je sada u njihovom delu terena i sada oni moraju da odgovore svojim pisanim obrazloženjima i dokazima“, naveo je advokat Džastin Kvil.

Odlaganje je zatraženo zato što je Novakov tim u subotu podneo dokaze ispisane na 35 stranica, na kojima je, pored ostalog, navedeno da je on upravo od Ministarstva unutrašnjih poslova dobio poruku „da mu je odobreno da doputuje u Australiju bez potrebe da ide u karantin“.

Tom prilikom je otkriveno i da je Novak bio pozitivan na koronu 16. decembra i da je zbog toga zatražio i dobio medicinsko izuzeće.

Podsetimo, Novakovi advokati su kao tri ključne stavke naveli da je srpski teniser imao vizu koja je prema svim pravilima bila važeća, dobio medicinsko izuzeće od organizatora turnira koje je došlo nakon što mu je panel Vlade Viktorije isto odobrio i dobio poruku od Ministarstva unutrašnjih poslova da može slobodno da doputuje i putuje kroz Australiju.

„Gospodin Đoković je razumeo da ima pravo da uđe u Australiju i Viktoriju i takmiči se na Australijan openu“, navedeno je.

Leave a Reply

Your email address will not be published.