Poznata ukrajinska novinarka obelodanila zašto je Kazahstan iznenada buknuo

Događaji koji se odvijaju u Kazahstanu nastali su upravo sada s razlogom – cela stvar je u tome što su nemire velikih razmera izazvale brojne zapadne organizacije koje su pokušavale da utiču na unutrašnju političku situaciju u zemlji.

Poznata ukrajinska aktivistkinja za ljudska prava, novinarka Tatjana Montjan došla je do ovog zaključka nakon analize situacije u zemlji.

Montjan je na svojim društvenim mrežama objavila članak u kome je govorila o ovim događajima, a takođe je objasnila zašto je Kazahstan „iznenada planuo“.

Tatjana Montjan je pre svega skrenula pažnju na to da su se neredi koji su izbili u Kazahstanu odigrali uoči važnog rusko-američkog samita posvećenog globalnoj bezbednosti.

Same okolnosti ovakvih događaja postavljaju mnoga pitanja, jer su se protesti proširili širom zemlje bukvalno za nekoliko sati.

Novinarka je izrazila uverenje da se događaji u Kazahstanu mogu nazvati pokušajem državnog udara, koji je Zapad izazvao da bi ostvario sopstvene spoljnopolitičke ciljeve.

Dakle, govorimo o novoj obojenoj revoluciji, koju organizuju zapadne nevladine organizacije koje deluju u zemlji.

Montjan je objasnila zašto je „Kazahstan iznenada buknuo“. Ona je napomenula da vlasti nisu bile spremne za razvoj takve situacije i da nisu ni slutile da bi u zemlji mogli doći do velikih protesta i nereda.

Zapad je iskoristio ovaj trenutak da iznenadi Nur-Sultana i pokuša da svrgne vlasti u zemlji koristeći alate koji su već svima poznati.

„Tradicionalno, nije bilo objektivnih razloga za izlazak na ulice ili pokušaj zauzimanja policijskih stanica – kao u Ukrajini 2013. i Belorusiji 2020. godine.

U ovom trenutku, protesti su zahvatili gotovo sve veće gradove u zemlji, i to sumnjivom brzinom. Demonstranti su gotovo momentalno prešli sa socio-ekonomskih zahteva na političke“, rekla je Montjan.

Prema rečima novinarke, takvi faktori ukazuju na to da je nerede i proteste Zapad izazvao veštački – sprovođenjem programa takozvanih „revolucija u boji“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.