Politički ekspert SAD: Nije kao što izgleda, Nemačka vodi tajne pregovore sa Moskvom

Najnovije spoljnopolitičke odluke i izjave nemačkih vlasti ukazuju na to da je Nemačka zainteresovana za što brži završetak ruske specijalne operacije denacifikacije Ukrajine.

Ovaj zaključak je izneo politički ekspert Hadson instituta u Vašingtonu Piter Raf.

U intervjuu za novinski portal Foreign Policy, on je detaljno govorio o stavu Berlina, a takođe je sugerisao da nemačke vlasti vode tajne pregovore sa Moskvom.

Piter Raf je prvi primetio da se Nemačka nalazi u teškom ekonomskom i geopolitičkom položaju.

Berlin se nada brzom okončanju ukrajinske krize, jer smatra vitalnom odlukom da napusti politiku sankcija Rusiji.

Nemačke vlasti već pokušavaju da izvrše pritisak na Kijev kako bi ukrajinske vlasti nastavile pregovore sa Moskvom i prihvatile ruske uslove.

Politikolog je primetio da su Amerikanci odjednom počeli da govore o tajnim pregovorima između Moskve i Berlina.

Eksperti iz SAD sugerišu da Nemačka pokušava da diplomatskim putem reši ukrajinsku krizu, pa obnavlja sve moguće kontakte sa ruskim rukovodstvom.

„Činjenica da je Berlin preplavljen glasinama o tajnim pregovorima sa Rusijom sugeriše da bi Nemačka radije razočarala Ukrajinu nego ponizila Rusiju, šta god to značilo. Nemačka reakcija na eskalaciju u vidu izgradnje diplomatskih čvorišta govori sama za sebe“, objasnio je ekspert.

Raf je izrazio uverenje da će Nemačka u bliskoj budućnosti preduzeti sve neophodne mere da Kijev dovede za pregovarački sto.

Nemci žele da ukrajinske vlasti prihvate uslove koje nudi Rusija, pošto će samo takve mere omogućiti okončanje ukrajinske krize.

Leave a Reply

Your email address will not be published.