Pogrešio u proceni: Sada razmišljam o tome da uzmem oružje protiv Rusije, moja namera je da se vratim u Ukrajinu, ali nisam idiot …

Šon Pen je otkrio da je razmišljao o pridruživanju ukrajinskim snagama u borbi protiv Rusije.

U nedavnom intervjuu, 61-godišnji glumac – koji je pobegao iz Ukrajine u februaru dok je snimao VICE dokumentarac o ruskom napadu – govorio je o povratku u ratnu zonu.

„Moja namera je da se vratim u Ukrajinu. Ali nisam idiot, nisam siguran šta mogu da ponudim“, rekao je Pen za „Hollywood Authentic“.

Govoreći o svom boravku u toj zemlji ranije ove godine, otkrio je: „Jedini mogući razlog da ostanem duže poslednji put u Ukrajini bio bi taj da sam držao pušku“.

„Dakle, odlučio sam da to ne uradim, ali ako ste bili u Ukrajini, to je moralo da vam padne na pamet. Ali nekako pomisliš koji je ovo vek? Bio sam pre neki dan na benzinskoj pumpi u Brentvudu i sada razmišljam o tome da uzmem oružje protiv Rusije? Šta se dođavola dešava?“, ispričao je glumac.

Pen je bio otvoreno protiv Rusije, pozivajući ranije SAD da „ulože sve“ za podršku zemlji i njenom narodu, ili da zaborave na „ono što se Amerika nadala da će biti“.

Glumčeva neprofitna organizacija CORE, koju je osnovao 2010. godine, trenutno podržava ukrajinske izbeglice u Poljskoj.

„Imam dosta posla sa CORE-om na strani koja prima izbeglice u Poljskoj“, rekao je Pen i dodao: „Snimam više za dokumentarac, ali ću u poslednjem trenutku proceniti kakvu će vrednost to imati“.

„Dugoročno, nemamo nikakve opipljive dokaze da dokumentarni filmovi zaista nešto menjaju. Znamo samo da oni mogu dati nadu“, zaključio je Pen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.