Oženite ženu koja je imala burnu prošlost – Jer one fine počnu ludovati u braku

Svako od nas ima pravo sam birati za koga će se vjenčati i sa kim će provesti svoj život. Naš izbor se ne mora svakome svidjeti i ne trebamo tražitio odobrenje od drugih.

Svoju sadašnju suprugu znam još od srednje škole. Tada se nismo družili i u to vrijeme je nisam gledao tim očima. Voljela je da se zabavlja, mnogo je izlazila i često mijenjala muškarce zbog čega je bila na lošem glasu. Bez obzira na to svi su je voljeli.
Bila je jako harizmatična i zabavna osoba i ljudi su voljeli provoditi vrijeme sa njom. Ne kazem ni da sam ja bio neki svatac i nevinašce. I sam sa mnogo izlazio, istraživao i uživao u životu. Kada sam završio srednju školu otišao sam na školovanje u drugi državu.
Nikako je nisam sreo poslije srednje škole do momenta kada sam se poslije studija vratio nazad kući. Okupilo se staro društvo iz škole i željeli smo proslaviti ponovno ujedinjenje. Tu je bila i ona. Nisam je odmah prepoznao, nisam mogao vjerovati u kakvu osobu se pretvorila.
Umjesto one buntovne i radoznale mlade djevojke ispred mene je stajala prelijepa i zgodna, ali ozbiljna i zrela žena. Razmijenili smo brojeve i obećali jedno drugome da ćemo se naći na kafi. Već nakon nekoliko dana smo dogovorili da se nađemo. Ispričala mi je neke detalje o svom životu.
Nije uspijela da završi fakultet jer njeni roditelji nisu bili u mogućnosti da plaćaju njeno školovanje. Ipak, našla je sebi pristojan posao. Sve što je dalje željela od svog života je da se skrasi i osnuje porodicu sa muškarcem koji će je voljeti i poštovati.
Od tog dana se nismo razdvajali, a ubrzo smo se vjenčali, kupili stan i sada planiramo proširiti našu porodicu. Mnogi moji prijatelji su pokušali da me odgovore od ovog braka govoreći kako je ona laka žena te da se nikada neće promijeniti. Kako će me samo vući za nos i iskorištavati.
Nisu štedili rijeći. Nazivali su raznim pogrdnim imenima, vrijeđali i govorili kako je oštećena roba te da će me uvijek varati. Čak su me pitali kako mi se ne gadi da budem sa ženom koja je bila sa mnogo muškaraca. Ja sam u njoj vidio ženu koja je spremna posvetiti se jednom muškarcu.
Ne zanima me njena prošlost. Svi mi imamo neke stvari iz prošlosti kojima se ne ponosimo i koje bismo najradije da zaboravimo. Ja je uopšte ne vidim kao laku ženu već ženu koja je svoju mladost živjela punim plućima. Drago mi je da je prošla sve to u životu, drago mi je što je ludovala u prošlosti jer vidim da je sada spremna da se posveti porodici i porodičnom životu.
Mnogi moji prijatelji koji su oženili “fine” i “pristojne” žene, sada svoje žene traže po kafićima i noćnim klubovima. Vode ih kući u pijanom stanju i vode svakodnevne borbe sa njima. Mnoge one koje su glumile “fine” i “poštene” su počele u braku ludovati jer u mladosti nisu proživjele ništa. Kad si mlad bar se možeš pravdati mladošću i ludošću, ali kako opravdati udatu ženu koja nema mira u braku

Leave a Reply

Your email address will not be published.