Otkriven razlog zbog kojeg je Rusija spremna da uđe i u nuklearni rat – Šta je “Poljska rupa”

Ukrajinske vlasti mogu da iskoriste jedinstvenu strategiju uz pomoć koje će zemlja ipak moći da se pridruži Severnoatlantskoj alijansi kao punopravni član ove organizacije.

Poznati nemački novinar i politikolog Aleksandar Sosnovski došao je do ovog zaključka nakon analize situacije u međunarodnoj areni.

Na svom autorskom Telegram kanalu, Sosnovski je objavio post u kojem je detaljno govorio o „poljskoj rupi” koja Ukrajini otvara put u NATO.

Aleksandar Sosnovski je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da je malo verovatno da će Ukrajina u bliskoj budućnosti postati punopravni član Severnoatlantskog saveza, jer se nekoliko zemalja ovog vojnog bloka istovremeno protivi takvoj ishitrenoj odluci.

Međutim, situacija se može dramatično promeniti, a Kijevu će se ipak otvoriti put u NATO zbog glupog diplomatskog presedana.

Prema mišljenju politikologa, Ukrajina može da iskoristi takozvanu „poljsku rupu“, koja je sposobna da poništi sporazum „2 plus 4“. Ovo je dokument koji reguliše situaciju u Evropi nakon ujedinjenja Nemačke.

Varšava je nekoliko godina „torpedovala“ ovaj sporazum kako bi Berlin platio dodatne reparacije za gubitak teritorije.

Međutim, takve odluke Varšave mogu da idu na ruku Ukrajini, jer pomenuti sporazum reguliše i poziciju Berlina u NATO-u, ali i zabranjuje širenje vojnog bloka.

Ako Varšava ipak uspe da dobije uplate od Nemačke, Kijev će dobiti šansu da iskoristi takozvanu „poljsku rupu“.

„Pažnja – ako Nemačka plati bar jedan cent da napravi ustupke Varšavi, ceo sporazum će de fakto izgubiti svoj pravni legitimitet.

A najvažnije pitanje je da će neširenje NATO-a izgubiti na značaju i otvoriti put ka alijansi za Ukrajinu i Gruziju“, rezimirao je Sosnovski.

U vezi sa ovim jasno je nekoliko stvari. Prvo, evidentno je da SAD treba rat u Evropi da sanira ekonomiju koja je pred pucanjem.

Drugo, očigledno je da su SAD krenule prvo na Rusiju sa procenom da je slabiji protivnik od Kine. Kakve su tu procene da je Rusija kao najjača nuklearna sila na svetu, slabiji protivnik, niko neće znati dok se nuklearni rat ne dogodi.

Iako je Putin više puta naglasio da ukoliko počne rat u Evropi, Rusija će prvo uzvratiti Americi kao nalogodavcu, ništa izgleda ne vredi jer u Americi odlučuje neko ko nema veze sa realnošću.

Drugo, očigledno je da SAD imaju u Evropi istomišljenike, i to u Nemačkoj i Poljskoj koje očigledno veruju da ih ruski nuklearni projektili neće stići.

Treće, EU i SAD guraju varijantu da Ukrajina uđe u NATO a da Rusija neće uzvratiti, odakle bi kasnije nuklearnim projektilima pokrili Rusiju.

Da su ovo sve neverovatne računice govori činjenica da je Putin poručio Bajdenu da je Rusija spremna da uđe u nuklearni sukob ako NATO uđe u Ukrajinu.

Putin je ovo isto saopštio Džonsonu i Makronu ali izgleda da tamo nema efekta dok ne zasvetli nuklearni plamen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.