Obucite se lijepo za sebe ne za druge – Male tajne zbog kojih su Francuskinje tako samouvjerene

Mnogi smatraju da su Francuskinje jedne od najljepših, najslobodnijih i najelegantnijig žena na svijetu.

Međutim, njihova ljepota se ne zasniva na velikoj količini šminke ili skupoj odjeći. One znaju neke tajne o samopouzdanju zbog čega izgledaju kao najšarmantnije žene na svijetu. Američki pisac, umjetnik i bloger je već decenijama zaljubljen Francusku i često u svojim bilješkama prenosi svakodnevni život Francuskinja.
1. Prepustite se sebi; Svaka žena bi trebala posvetiti malo vremena sebi, a ponekad čak i 15 minuta u toku dana može biti dovoljno. Zatvorite se u svoju sobu, sjedite, lezite ili meditirajte. Izađite u šetnju parkom, sami ili sjedite u svoj omiljeni kafić popijte kafu i čitajte knjigu.
Uradite nešto što će vam povratiti energiju bez osjećaja krivice. Ako se vi budete osjećali dobro i zadovoljno i ljudi pored vas će se osjećati isto. 2. Koristite lijepe stvari svaki dan; Da li se oblačite lijepo i sređujete se samo kada izlazite iz kuće, a kada ste kući obučete neku staru izblijedjelu odjeću?
Francuskinje su uvijek lijepo obučene bilo da su kod kuće ili da idu na posao ili u kupovinu. Uvijek se obucite lijepo i kod kuće jer bi to moglo imati veliki uticaj na vaše samopouzdanje. Poprskajte svoj omiljeni parfem i obucite se lijepo za sebe, a ne za druge.
Stavite lijepi stoljnak na sto, onaj koji čuvate kada vam dođu gosti, pijte kafi ili čaj iz porculanskih šoljica koje ste dobili na poklon i koje čuvate, a ni sami ne znate zbog čega. Živite za danas i uradite ono što vas čini srećnima.
3. Uvijek budite umjereni u svemu; Francuskinje su uvijek umjerene u svemu, a posebno kada je u pitanju hrana. Francuskinje jedu sve, ali u malim količinama. I vi možete uraditi isto. Nemojte da vas muči osjećaj krivice ako želite pojesti omiljenu čokoladu, ali neka to bude koja kockica, a ne cijela čokolada.
Umjerenost je ono što Francuskinjama omogućava da njihovo tijelo uvijek izgleda lijepo i izvajano. One se ne opterećuju mnogo vježbanjem i dijetama, ali uvijek paze koliko jedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.