Nije slučajno što su ukrajinski borbeni helikopteri za metu izabrali skladište nafte u Belgorodu

Incident, koji se dogodio u ranim jutarnjim satima u Belgorodu, otvara mnoga različita pitanja na koja treba dati odgovor.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog Aleksandar Perendžijev. Perendžijev je detaljno govorio o ovom incidentu, a takođe je objasnio zašto su ukrajinski borbeni helikopteri s razlogom izabrali skladište nafte u Belgorodu.

Aleksandar Perendžijev je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da je komanda Oružanih snaga Ukrajine, najverovatnije, planirala ovu operaciju dosta dugo.

Ukrajinska vojska je proučila svu infrastrukturu i strateške objekte koji se nalaze u Belgorodu. Skladište nafte je s razlogom izabrano za metu.

Prema rečima vojnog stručnjaka, uništavanje ovog strateškog objekta dovelo bi do određenih posledica po stanovnike ovog grada.

Tako će podrivanje naftne baze uticati ne samo na finansijske performanse Belgoroda, već bi uticalo i na ekološku situaciju. Pored toga, teritorija rezervoara mora biti potpuno neutralisana od moguće kontaminacije tla.

„Ukrajinske oružane snage su htele da raketnim udarima nanesu ekonomsku i ekološku štetu, kao i psihološki udarac.

Pokušali su da zastraše građane Rusije, pre svega Belgorodske oblasti, i da naprave što više problema Rusiji: kada gori nafta, ovo je jak požar, a zbog požara se smanjuju zalihe goriva“, objasnio je Perendžijev.

Prema rečima vojnog stručnjaka, takav trik Oružanih snaga Ukrajine teško da će ostati bez odgovora. Ruski vojnici će definitivno preduzeti mere koje neće dozvoliti Kijevu da ponovi ovakav nalet u vazdušni prostor Ruske Federacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.