NEĆE BITI USTUPAKA: Militanti blokirani u Azovstalu treba da shvate da imaju samo dve mogućnosti …

Borci puka Azov zabranjenog u Ruskoj Federaciji imaju samo dve mogućnosti u ovoj situaciji: ili da se predaju ili da poginu. Ovo je rekao stručnjak iz oblasti međunarodne bezbednosti Vladimir Evsejev.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, uz učešće UN i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, rusko vojno osoblje je 7. maja završilo operaciju evakuacije civila iz fabrike Azovstal u Mariupolju.

Iz pogona je izvedena 51 osoba, među kojima 11 dece.

Nakon toga, militanti Azova, još jednom su apelovali na međunarodnu zajednicu sa pozivima da im pomognu u evakuaciji.

Prema rečima zamenika komandanta puka Svjatoslava Palamara sa kodnim znakom „Kalina“, borci praktično nemaju šanse da prežive.

Vladimir Jevsejev, šef odeljenja za evroazijske integracije i razvoj ŠOS u Institutu zemalja ZND, smatra da takvi saosećajni apeli Zapadu neće uticati na sudbinu nacionalista.

Interesovanje za spasavanje militanata ne pokazuje čak ni Kijev, gde su borci Azova skoro sahranjeni. S tim u vezi, danas imaju samo dva izlaza iz ove situacije: da umru ili da se predaju. Neće biti ustupaka.

„Ako neko želi da pogine „herojski“, kako veruje, može da ponovi sudbinu onih koji su pokušali da pobegnu i koji su uništeni!

Niko neće evakuisati naciste koji su zlostavljali civilno stanovništvo Mariupolja, uključujući i ranjenike. Moraju da se predaju“, rekao je Evsejev.

Međutim, postoji i druga opcija, ali ona ne sluti na dobro pripadnicima Azova. Mogu se i sami ubijati. U svakom slučaju, osobe osumnjičene za ratne zločine niko sigurno neće osloboditi.

Webtribune.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.