“Ne znam da li neko sada šalje ROSU na goloruk narod”

Predstavnik Srpske liste Igor Simić kazao je za TV Prva da je ono što se desilo u sredu na Kosovu i Metohiji potpuno neprihvatljivo.

Naime, kosovska policija i specijalne jedinice ROSU sa dugim cevima upale su u nekoliko gradova na KiM, među kojima su Kosovska Mitrovica i Zvečan, kako bi navodno sprečila šverc robe. U akciji u Zvečanu ranjen je Srbin, a policija i ROSU koristile su bojevu municiju.

“Životi Srba bili su ugroženi. Ovaj narod je uplašen, jer se pucalo po porodičnim kućama, gde su bile trudnice, žene, majke. Narod je uplašen, ali i besan, jer ovo više ne može da se podnese. Izgovor u borbi protiv Srba traže u borbi protiv plazme keksa, soka… Nigde u svetu, nigde ne sprovode inspekcije uz duge cevi sa mecima. Nisam video ljude sa štitovima za razbijanje demonstracija”, kazao je Simić.

Naš narod je odlučan da opstane i ostane na KiM i tražili smo od Beograda da nam kaže hoće li da stane u našu odbranu. Moramo da nađemo način kako da odbranimo narod i naše kuće i tražimo da nas naša država podrži. Danas je mirno, ali tako je i juče bilo do osam ujutru, dok ROSU nije upala. Ne znam da li neko sada šalje ROSU na goloruki narod.”

On je naveo da je tokom kosovske akcije oko 100 đaka bilo u Tehničkoj školi u Kosovskoj Mitrovici koji su trpeli šikaniranje i bačen suzavac.

“Za mir je potrebno da druga strana prestane sa slanjem do zuba naoružanih specijalaca”, naveo je on i istakao da Priština mora da prestane sa jednostranim potezima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.