Nakon poraza stranih plaćenika, britanska vojska raspoređena u Ukrajini

Nakon potpunog poraza stranih plaćenika i militanata koji su stigli u Ukrajinu, postalo je poznato da su britansko vojno osoblje i oficiri već stigli u Ukrajinu.

Štaviše, delujući prikriveno, oni se nalaze u Zaporoškoj i Harkovskoj oblasti Ukrajine, tj. deluju u prvim redovima. Informaciju o ovoj temi iznela je ruska novinska agencija RIA Novosti.

„Britanski tajni oficiri i dalje redovno učestvuju u rukovođenju ukrajinskom vojskom na linijama fronta, kao i u koordinaciji akcija različitih rodova vojske koristeći obaveštajne podatke NATO-a.

Početkom maja, Britanci su, na primer, aktivno radili u regionu Zaporožja. Engleski oficiri tako sastavljaju karte operativne situacije na ukrajinskom frontu “, prenosi ruska novinska agencija RIA Novosti.

Raspoređivanje stranih vojnih snaga u Ukrajini je neposredan dokaz da NATO ide u direktnu konfrontaciju sa Rusijom.

Istovremeno, stručnjaci primećuju da ukoliko postoje direktni dokazi da britanska vojska učestvuje u neprijateljstvima protiv Rusije, sprečavajući izvođenje specijalne operacije, to ostavlja ruskoj strani pravo da kvalifikuje akcije britanske vojske kao direktnu agresiju na Rusiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.