NAJNOVIJA VEST: Ruske nuklearne podmornice već dežuraju kod obala SAD

Na planu jasno agresivnog stava SAD prema Rusiji, pojavile su se informacije da se najmanje dve ruske nuklearne podmornice sa nuklearnim oružjem mogu nalaziti u blizini obale Sjedinjenih Država.

Prema nekim izveštajima, jedna od ruskih podmornica se nalazi u blizini istočne obale Sjedinjenih Država, dok je druga kod zapadne obale Sjedinjenih Država, a, pretpostavlja se, još jedna ruska podmornica može biti u vodama Arktika.

Situacija u odnosima između SAD i Rusije je izuzetno napeta. Istovremeno, uprkos pokušajima Rusije da problem reši diplomatskim putem, Sjedinjene Države ne samo da to izbegavaju prelazeći na sve agresivnije mere, već i prete Rusiji prebacivanjem svojih trupa u istočnu Evropu i na ruske granice.

Verovatno iz tog razloga ruske nuklearne podmornice dežuraju kod obala Sjedinjenih Država, spremajući se da odmah odgovore na sve provokacije Vašingtona.

„Procenjuje se da se ruske podmornice nalaze kod zapadnih i istočnih obala Sjedinjenih Država. S obzirom na njihovu prikrivenost, Pentagon možda čak i ne zna gde se nalaze.

Više je nego verovatno da se još jedna ruska podmornica nalazi na Arktiku, duboko pod ledom “, javljaju novinari Sina Military.

Danas je nemoguće potvrditi ili demantovati ove podatke, pošto ruske nuklearne podmornice sa nuklearnim oružjem zaista dežuraju i u Tihom i u Atlantskom okeanu, verovatno udaljene ne više od hiljadu kilometara od američke obale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.